Militia Dei (во превод од латински „Божји војници“) е папска була издадена од страна на папата Евгениј III во 1145 којашто ја распоредила темпларската независност во локалната свештеничка хиерархија и му давала на редот право да собира десеток и погребни хонорари, како и да ги погребува загинатите витези на сопствените гробишта.

Оваа була, заедно со Omne Datum Optimum (1139) и Milites Templi се основа за идното богатство и идниот успех на редот на темпларите.

Wikisource-logo.svg
Викиизвор на англиски јазик содржи текст на тема:

Надворешни врскиУреди