Вистинска опозиција

(Пренасочено од Genuine Opposition)

Предлошка:Политика наФилипините Вистинска опозиција (англиски: Genuine Opposition (GO)) — политичка партија на Филипините. Целта на формирањето била да се направи импичмент на претседателката Глорија Макапагал-Аројо. За време на оформирањето се викала United Opposition (UNO) или Обединета опзиција, која била оформена од опозиционерот Хехомар Бинај во јуни 2005. Под притисок повторно сменето е името во Grand and Broad Coalition (GBC) односно Голема и широка коалиција. На 15 февруари 2007 партијата го добива сегашното име Genuine Opposition.

Надворешни врски

уреди
 
Логото на партијата