6 март (починале)

список на статии на Викимедија
1543  Антонио Алегри Кореџо — италијански сликар, еден од зачетниците на барокното сликарство.
1683  Гварино Гварини — италијански архитект.
1973  Перл Бак — американска писателка.
1999  Стенли Кјубрик — американски филмски режисер.
2013  Алвин Ли — англиски рок-музичар.