642 Клараастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 8 септември 1907 година.

642 Клара
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено8 септември 1907
Ознаки
1907 ZY
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600.5)
Афел3,576 ае
Перихел2,816 ае
3,196 ае
Занесеност0,119
5,714 a
342,579°
Наклон8,141°
6,793°
111,927°
Орбита на астероидот 642 Клара и неговата положба во Сончевиот Систем

Надворешни врски уреди