560 Далила

астероид

560 Далилаастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 13 март 1905 година. Името го добила според библиската жена Далила.

560 Далила
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено13 март 1905
Ознаки
1905 QF
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600.5)
Афел3,187 ае
Перихел2,318 ае
2,753 ае
Занесеност0,158
4,567 a
43,000°
Наклон8,456°
105,475°
4,209°

Надворешни врскиУреди