559 Нанон

астероид

559 Нанонастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 8 март 1905 година.

559 Нанон
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено8 март 1905
Ознаки
1905 QD
Орбитални особености
Епоха 15 јуни 2000 (ЈД 2451710.5)
Афел2,891 ае
Перихел2,530 ае
2,711 ае
Занесеност0,067
4,463 a
68,784°
Наклон9,311°
112,256°
129,181°

External linksУреди