552 Зигелинда

астероид

552 Зигелиндаастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 14 декември 1904 година.

552 Зигелинда
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено14 декември 1904
Ознаки
1904 PO
Орбитални особености
Епоха 18 Август 2005 (ЈД 2453600.5)
Афел3,415 ае
Перихел2,893 ае
3,154 ае
Занесеност0,083
5,602 a
168,025°
Наклон7,706°
267,245°
350,835°

Надворешни врскиУреди