528 Реција

астероид

528 Рецијаастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 20 март 1904 година. .

528 Реција
Тридимензионален приказ на 528 Реција заснован на светлинската крива.
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено20 март 1904
Ознаки
1904 NS
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600.5)
Афел3,456 ае
Перихел3,336 ае
3,396 ае
Занесеност0,018
6,259 a
240,605°
Наклон12,679°
49,790°
325,160°