4Q240 (или 4QCanta) се фрагменти кои содржат коментари на Песна над песните, на хебрејски јазик најден во пештера 4 крај Кумран. Овој свиток е дел од Свитоците на Мртвото Море. Фрагментот е датиран дека потекнува од времето на Иродската династија.

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди