495 Евлалија

астероид

495 Евлалијаастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 25 октомври 1902 година.

495 Евлалија
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено25 октомври 1902
Ознаки
1902 KG
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600.5)
Апхел2,810 АЕ
Перихел2,164 АЕ
2,487 АЕ
Занесување0,130
3,922 a
81,126°
Наклон2,280°
186,624°
206,486°