21 ноември (починале)

список на статии на Викимедија
1844  Иван Андреевич Крилов — руски писател, најпознат по своите басни.
1811  Хајнрих фон Клајст — германски писател.
1870  Карел Јаромир Ербен — чешки писател и историчар.
1874  Маријано Фортуни — шпански сликар.
1938  Леополд Годовски — полско-американски композитор и пијанист.
1991  Јулија Друнина — советска и руска поетеса.