11 октомври (починале)

список на статии на Викимедија
1670  Луј Ле Во — истакнат француски барокен архитект.
1961  Чико Маркс — американски глумец.
1963  Жан Кокто — француски писател.
2022  Анџела Ленсбури — британско-американска глумица.