100% те љубам — песна изведена од македонската женска поп група XXL, со која тие победија на националниот избор за песна на Евровизија 2000, а потоа настапија на Евровизија 2000 во Стокхолм, Шведска, каде го освоиле 15-тото место.

Песната ја напишаа Орце Зафировски и Владо Јаневски, а е компонирана од Драган Каранфиловски.

Песната била отпеана на македонски и англиски.