Шаховска олимпијада 1958

13. шаховска олимпијада организирана од ФИДЕ, која содржела натпреварувања во машка[1] и женска конкуренција, како и неколку настани кои биле одржани со цел да се промовира играта се одржала од 30 септември до 23 октомври 1958 во Минхен, Западна Германија.

Наводи

уреди
  1. Although commonly referred to as the men's division, this section is open to both male and female players.

Поврзано

уреди

I неофицијална шаховска Олимпијада (Париз 1924)
II неофицијална шаховска Олимпијада (Будимпешта 1926)
III неофицијална шаховска Олимпијада (Минхен 1936)