Шарл Дадан (Charles Dadant; роден 20 мај 1817 - починал 26 јули 1902) бил француско-американски пчелар. За Дадан мнгоумина велат дека е еден од татковците на денешното пчеларство.

Чарлс Дадан

Поврзано Уреди