Циглана (населба во Скопје)

Циглана нарекувана и Тенеќе Маалоскопска населба во западниот дел на Општина Чаир. Наречена е според фабриката за цигли зо непосредната близина. Циглана се граничи со касарната „Илинден“ на запад, Бутел на север, Топанско Поле на исток и Топаана на југ. Населбата е населена со Роми и е неурбанизирана.[1]

НаводиУреди