Топанско Поле

Топанско Поле е населба која се наоѓа во општина Чаир. Се наоѓа во југозападниот дел на општината. На север се граничи со населбата Скопје Север.

Топаана, пред 1962 година

ДемографијаУреди

Населението во оваа населба го сочинуваат претежно Македонци (57%), а има исто така Албанци (32%), Бошњаци (10%) и други националности (1%).