Централна дивизија (НБА)

Централната дивизија на Националната Кошаркарска Асоцијација е една од трите дивизии во Источна Конференција на лигата, заедно со Атлантската Дивизија и Југоисточната Дивизија. Во оваа дивизија, како и во сите други, има пет тимови. Оваа дивизија во е дом на Чикаго Булс кои во времето на Џордан се прославија како една од најсилните династии во историјата на Националната Кошаркарска Асоцијација лигата. Во текот на последната деценија се смета за најсилна во истокот, со тимовите на Детроит Пистонс и Кливленд Кавалерс на чело.

Дивизии и конференции на НБА

Петте екипи се следните:

Прваци на Централната дивизија

уреди

Надворешни врски

уреди