ЦОУ „Тодор Ангелевски“ - Битола


„ОУ „Тодор Ангелевски““

ОУ Тодор Ангелевски - Битола.jpg
Место
Општина: Битола
Нас. место: Битола
Адреса: ул. „Илинденска“ бр. 82
Основни информации
Директор: Стевче Петровски
Настава на: македонски
Контактни информации
Мреж. место www.todorangelevski.blogspot.com/
Е-пошта todorangelevski@hotmail.com
Телефон +389-47-553-084

ВизијаУреди

Од современо интегрирано училиште – до интегрирано меѓуетничко општество.

МисијаУреди

Запознај ги и почитувај ги другите – постави го темелот на меѓуетничко интегрирано училиште.

Централното основно училиште „Тодор Ангелевски“основно училиште во Битола. Во склоп на централното основно училиште функционира и подрачното основно училиште во приградската населба Горно Оризари во кое настава посетуваат ученици од населбата Горно Оризари и населбата Стрелиште. Училиштето во Стрелиште е подрачно педгодишно основно училиште.

Училиштето Тодор Ангелевски е добро опремена зграда на два ката каде наставата редовно ја посетуваат ученици од прво до осмо одделение. Покрај редовната настава додатните часови и секциите помогнале ова училиште да учествува на општински, регионални и републички натпревари каде има освоено многу награди. Има голем број на кабинети и училници каде наставата редовно и успешно се изведува.

Учество на натпревариУреди

Републички и регионални натпревариУреди

 • Републички натпревар по физика - 24-то и 28-мо место
 • Регионален натпревар по географија - четврто место
 • Регионален натпревар во ракомет машки - прво место

Општински натпревариУреди

 • Општински натпревар по информатика
  • освоено второ место
 • Општински натпревар по физика
  • освоено трето и четврто место на општински натпревар по физика
 • Општински натпревар по хемија
  • освоено прво место
 • Општински натпревар по географија
  • освоено второ место

Познати личности кои учеле во ова училиштеУреди

Познати личности кои предавале во ова училиштеУреди

Надворешни врскиУреди


ФотографииУреди