Харцфорланд-Хуи

Харцфорланд-Хуи била заедница на општини во округот Халберштат, во Саксонија-Анхалт, Германија. Се наоѓа помеѓу Вернигероде и Халберштат. Седиштето на заедницата на општини било во Штребек. Била распуштена на 1 јануари 2010.

Заедницата на општини Харцфорланд-Хуи се состои од следниве општини:

  1. Аспенштет
  2. Атенштет
  3. Данштет
  4. Лангенштајн
  5. Заргштет
  6. Штребек

Координати: 51°55′N 10°57′E / 51.917° N; 10.950° E / 51.917; 10.950