Френк Фридман Опенхајмер (Frank Friedman Oppenheimer) (14 август 1912  – 3 февруари 1985) бил американски физичар кој работел на познатиот Проект Менхетен, жртва на Мекартизмот, а подоцна и основач на музејот „Експлораториум“ во Сан Франциско. Тој бил помлад брат на д-р Роберт Опенхајмер, првиот директор на Националната лабораторија Лос Аламос.

Френк Опенхајмер

Наводи

уреди


Надворешни врски

уреди