Експлораториум

Експлораториум е отворен музеј за наука, сместен во областа Марина, Сан Франциско, Калифорнија, во Палатата на ликовни уметности во Сан Франциско, Калифорнија. Тој е еден од најпопуларните музеи во Сан Франциско, со над 500.000 посетители годишно.

Експлораториум се наоѓа внатре во Палатата на ликовни уметности

Основан е во 1969 година од страна на физичарот Френк Опенхајмер. Овој музеј има за цел да подучува на наука преку претстави.

СликиУреди

Надворешни врскиУреди

НаводиУреди


Координати: 37°48′10″N 122°26′54″W / 37.80278° N; 122.44833° W / 37.80278; -122.44833