ФК Росоман 83

ФК Росоман 83 е македонски фудбалски клуб од село Росоман, од истоимената Општина Росоман. Клубот се натпреварува во Втората фудбалска лига - Исток.

ИсторијаУреди

Клубот е оформен 1983 година, а во својата историја Росоман 83 има настапувано во Втората македонска фудбалска лига. Клупски бои се црвената и белата.