Отвори го главното мени

Утрински весник

Утрински весник — поранешен македонски дневен весник кој излегувал секој ден освен недела. Првиот број на весникот излегол на 23 јуни 1999 година а негови основачи биле Ерол Ризаов, Бранко Тричковски, Манчо Митевски, Васил Мицковски и Љупчо Поповски. Весникот бил печатен во Скопје, во печатницата „Графички центар“, а бил издаван од страна на ДООЕЛ „Круг“ од Скопје.[1] По основањето во 1999 година, првата поголема реконструкција на весникот е неговата продажба на германската групација ВАЦ и менување на изгледот, технологијата и начинот на издавање на весникот. Новиот дизајн на весникот бил изработен од германскиот дизајнер Даниел Браун.[2] Првичниот слоган на весникот бил „Денот по Утрински се познава“.[3] Последниот број на весникот излегол на 29 април 2017.[4]

Утрински весник
Utrinski-naslovna.jpg
првата насловна страница.
Тип дневен весник
Формат Б2
Сопственик Медија Принт Македонија
Уредник Соња Маџовска
Основан 23 јуни 1999
Политичка определба лево
Јазик македонски
Седиште Димитрие Чупоски бр. 11/5 Скопје
Тираж 10.200 (август 2015)
Страница www.utrinski.com.mk

УредништвоУреди

Главна редакција[1]
Менаџмент[1]
Уредници[1]

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди