Трансформери: Одмаздата на поразените

Трансформери: Одмаздата на поразените (англиски: Transformers: The Revenge of the Fallen) — американски филм од 2009 година, во режија на Мајкл Беј. Главните улоги ги толкуваат: Шаја Лабаф, Меган Фокс и Џош Духамел.

Содржина уреди

Сем Витвикли му се враќа на нормалниот живот и оди да студира, оставајќи го аутоботот дома. Но, кога главата почнува да му се полни со криптички знаци и симболи, тој повторно ќе се најде на мета на Десептиконите и така се вовлекува во војната на Трансформерите.[1] [2]

Наводи уреди

  1. Антена, број 856, 21.11.2014, стр. 17.
  2. Антена, број 857, 28.11.2014, стр. 14.