Отвори го главното мени

Томас Греј, роден на 26 декември 1716 бил англиски поет, автор на песната „Елегија напишана на сеоските гробишта“, која се смета за една од најубавите песни напишани на англиски јазик. Починал на 30 јули 1771 година.

Gray0004.jpg
Роден 26 декември 1716
Лондон, Англија
Починал 30 јули 1771
Кембриџ, Англија