Татари-Липки

Липка Татарите (исто така познати како Литвански Татари, Белоруски Татари) се татарски народ кој претежно живее на територијата на поранешното Големо Кнежевство Литванија од 14 век.

Татари во Белорусија од 2009 година

ДемографијаУреди