Табернакул (издавачка куќа)

Табернакул — македонска издавачка куќа, со седиште во Скопје.

Историјат уреди

Издавачката куќа „Табернакул“ е основана во 1989 година. На 16 декември 2014 година, во киното „Фросина“ во Скопје била одржана свеченост на која бил прославен 25. роденден на „Табернакул“.[1]

Издавачка дејност уреди

Награди уреди

Наводи уреди

  1. „Табернакул слави 25 години“, Дневник, година XVIII, број 5643, вторник, 16 декември 2012, стр. 19.