Сулфуреста киселина

хемиско соединение

Сулфуреста киселина е хемиско соединение со хемиска формула H2SO3.

Сулфуреста киселина
Sulfurous acid
Ball-and-stick model fo sulfurous acid
Назнаки
7782-99-2 Н
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Опасност
Температура на запалување {{{value}}}
Слични супстанци
Слични супстанци Сулфур диоксид
Сулфурна киселина
Дополнителни податоци
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи


Наводи

уреди


Поврзано

уреди