Список на марки на пури

список на статии на Викимедија

Ова е список на марки на пури во некои земји во светот. Можно е и две или повеќе марки да го носат истото име, споменатата е оригинална (на пр. Монтекристо е ставен под Куба, иако постојат две други марки со исто име од Доминиканската Република и Мексико).

 • Ел Че
 • Грејклиф
 • Дона Флор
 • Алонзо Менендез
 • Ангелина
 • Данеман и Данеман Арист Лајн
 • Ле Сигар
 • Аквариус
 • Августа
 • ДаМата
 • Дом Порфирио
 • Дон Пепе
 • Квитерија
 • Сибони
 • Каравелас
 • Делектадос
 • Свердик
 • МР
 • El Septimo
 • Бермудез
 • Дон Кихот
 • Криспин Патињо
 • Ла Куманеза
 • Тоскано

Глобални марки:

Мултилокални марки:

Локални марки:

Нишни марки:

Укинати марки:

 • Аромас де Сан Андрес
 • А. Турент
 • Ехекутивос
 • Хоха де Мексикали
 • Хоха де Оро
 • Ојо де Каса
 • Ирен
 • Матакан
 • Миранда
 • Мокамбо
 • Санта Клара 1830
 • Те-Амо
 • Веракрус
 • Камагвеј
 • Карлос Торано
 • Cumpay
 • Дру Естејт; производители на АСИД, Хава, Ла Виеха Хабана, Натурал, Шато Реал, Амброзија, Лига Привада но.9, Калуа Сигард Деликозо и др.
 • Флор де Халапа
 • Хоја де Никарагва
 • Олд Хенри
 • Падрон Портал
 • Пердомо
 • Кворум
 • Анкара
 • Мармара
 • Топкапи
 • Ла Флор де Ла Изабела
 • Табакверија де Филипинас
 • Алијадос
 • Бакарат
 • Баргин Бандл - Портал
 • Камачо
 • САО
 • Карлос Торано
 • Краун Фумас - Портал
 • Дон Лино
 • Дон Матео
 • Дон Томас
 • Ел Реј дел Мундо
 • Енканто
 • Екскалибур
 • Егзибит - Портал
 • Флор де Копан
 • Флор де Хардин
 • Флор де Селва
 • Хабана
 • Хеликс
 • Ојо де Монтереј
 • Индијан Табак - Портал
 • Хоја Де Хавана - Портал
 • Лас Кабрилјас
 • Панч
 • Пурос Индиос
 • Роки Пател Примиум Сигарс Портал
 • Санчо Панза
 • Смокин Тоуд
 • Томас Хиндс
 • Вила Заморано
 • Зино