Слово љубве (издавачка куќа)

Слово љубве - букви букс е центар за издаваштво, промоција и претставување на автори и дела. Формирана е 2009 година, со седиште во Скопје. Издавачкиот центар од 2010 година објавува списание за книжевност и култура на српски јазик.[1]

Лого на издавачката куќа Слово љубве и НВО Буквибукс од Скопје

Работен тимУреди

Седиштето се наоѓа на ул. Гемиџиска 16, Скопје. Работниот тим го сочинуваат:

Издавачка дејностУреди

Издавачката дејност на Слово љубве - букви букс е поделена на неколку едиции меѓу кои се издвојуваат: едицијата Моја (едиција на прва авторска книга); Везилка (едиција на речници); Преводи и Романи.

Издавачки центар Слово љубве -букви букс соработува со други издавачи од регионот, посебно на превод и афирмација на современата македонска и српска книжевност. Во соработка со НВО Буквибукс реализира обуки, работилници и други јавни настани со цел на поширока афирмација на книжевно стваралаштво.

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди