Сисиниј Цариградски

Сисиниј Цариградски (починал околу 24 декември 427) — Цариградски патријарх во 426 до 427 година.

Сисиниј Цариградски
Πατριάρχης Σισίνιος Α΄
Цариградски патријарси
ЦркваКонстантинополска црква
Ракоположен426
Службата завршила427
ПретходникАтик
НаследникНесториј
Лични податоци
Вероисповедправославие
ЗанимањеЦариградски патријарх