Симка Серафимова-Теодосиевска

Симка Миланова Серафимова - Теодосиевска (Тетово, 19 јули 1923) — македонски специјалист по ортодонција и вонреден професор на Стоматолошкиот факултет во Скопје.[1]

Животопис Уреди

Серафимова - Теодосиевска е родена во Тетово на 19 јули 1923 година. Хабилитирала во 1974 година. Била раководител на Клиниката по ортодонција. Автор е на 74 стручно-научни трудови.

Наводи Уреди

  1. Македонска енциклопедија. II (прво. изд.). Скопје: МАНУ. ISBN 978-608-203-024-2 Проверете ја вредноста |isbn=: checksum (help).