Сиким
Сиким - सिक्किम
Држава: Индија
Главен град: Гангток
Површина: 7.096 km²
Население: 540.493 (2001)
Густина на население: 76,17 жит./km²
Јазик: непалски , англиски, хинду, бутански
Религија: хиндуизам и будизам
Веб-сајт: sikim.nic.in
Мапа
Положба на Сиким во Индија

Сиким е сојузна држава во Индија со површина од 7.096 km² и 540.493 жители (состојба: 1. јан. 2001). Државата е со најмал број на жители во Индија и се наоѓа на Хималаите.