Западен Бенгал

Западен Бенгал
Западен бенгал - পশ্চিমবঙ্গ
Држава: Индија
Главен град: Калкута
Површина: 88.752 км2
Население: 80.221.171
Густина на население: 904 жит./км2
Јазик: бенгалски јазик
Религија:
Веб-сајт: [1]
Мапа
Положба на Западен Бенгал во Индија

Западен Бенгал е сојузна држава во источна Индија со површина од 88.752 км2 и 80.221.171 жители.