Ротондиопштина во покраината Авелино од регионот Кампанија, Италија. Населението на 31 октомври 2021 година било 3,442 жители. [1]

Ротонди

НаводиУреди

  1. Dato Istat - Резидентно население од 31-10-2021 година (привремена бројка).

[[Категорија:Географски никулци за Кампанија