Општини во Италија

список на статии на Викимедија

Општините во Италија (италијански: comuni) се основната административна единица во земјата. Ова е список на општините, наведени по региони и покраини[1]

Карта на општините во Италија, 2017 г.

Средна ИталијаУреди

АбруцоУреди

ЛациоУреди

МаркеУреди

ТосканаУреди

УмбријаУреди

Островска ИталијаУреди

СардинијаУреди

СицилијаУреди

Североисточна ИталијаУреди

ВенетоУреди

Емилија-РомањаУреди

Трентино-Јужен ТиролУреди

Фурланија-Јулиска КраинаУреди

Северозападна ИталијаУреди

Аостинска ДолинаУреди

ЛигуријаУреди

ЛомбардијаУреди

ПиемонтУреди

Јужна ИталијаУреди

АпулијаУреди

БазиликатаУреди

КалабријаУреди

КампанијаУреди

МолизеУреди

НаводиУреди