Реџеп Селмани — македонски лекар, професор и политичар од албанско потекло. Во периодот од 1 ноември 2002 до 15 ноември 2004 година бил Министер за здравство на Република Македонија.

Реџеп Селмани
Министер за здравство
На должноста
1 ноември 2002 – 15 ноември 2004
Претседател Бранко Црвенковски
Претходник Ѓорѓи Оровчанец
Наследник Владимир Димов
Лични податоци
Националност Албанец
Партија ДУИ
Професија доктор

Поврзано уреди

Претходник
Ѓорѓи Оровчанец
Министер за здравство на Република Македонија
1 ноември 200215 ноември 2004
Наследник
Владимир Димов