Регионален пат 29172

регионален пат во Македонија

Регионален пат 29172 (ознака: Р29172) — регионален пат во Македонија, со насока на движење север-југ. Има вкупна должина од 13,2 километри и само 1 исцртана делница. Патот треба да започнува во селото Беловодица, но исцртана е само делницата од селото Вепрчани до селото Крушевица.[1]

Регионален пат 29172 shield

Регионален пат 29172
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:13,2 км
Поважни клучки
Од:Беловодица
До:Дуње
Местоположба
Општини:Прилеп
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Делот помеѓу селото Беловодица и Вепрчани не е проектиран и со тоа тој дел не е влезен во вкупната должина на регионалниот пат.

ДелнициУреди

Регионалниот пат 29172 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно само 1 делница.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1806 Вепрчани Крушевица 0,0 - 13,2
врска со  

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-02-27.

Надворешни врскиУреди