Регионален пат 2232

регионален пат во Македонија

Регионален пат 2232 (ознака: Р2232) — регионален пат во Македонија, со насока на движење север-југ. Има вкупна должина од 25,6 километри и само 1 делница. Патот започнува во селото Бучиште и се движи долж Злетовска Река, завршувајќи до браната Злетовица.[1]

Регионален пат 2232 shield

Регионален пат 2232
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:25,6 км
Поважни клучки
Од:Бучиште
До:Злетовица
Местоположба
Општини:Пробиштип, Кратово
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Делници уреди

Регионалниот пат 2232 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 1 делница.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1524 Бучиште Злетовица 0,0 - 25,6
крајно одредиште 25,6

Поврзано уреди

Наводи уреди

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-01-16.

Надворешни врски уреди