Ракомет на Летните олимписки игри 2000

Конечните распореди на турнирите во ракомет што се одржаа на Летните олимписки игри 2000:

МедалистиУреди

Натпреварување Злато Сребро Бронза
Мажи
подробно
  Русија (RUS)   Шведска (SWE)   Шпанија (ESP)
Жени
подробно
  Данска (DEN)   Унгарија (HUN)   Норвешка (NOR)

НаводиУреди

Предлошка:НатпреваринаЛетнитеолимпискиигри2000