Ракомет на Летните олимписки игри 1996

Конечните распореди на турнирите во ракомет што се одржаа на Летните олимписки игри 1996:

Медалисти уреди

Натпреварување Злато Сребро Бронза
Мажи
подробно
  Хрватска (CRO)   Шведска (SWE)   Шпанија (ESP)
Жени
подробно
  Данска (DEN)   Јужна Кореја (KOR)   Унгарија (HUN)

Наводи уреди

Предлошка:НатпреваринаЛетнитеолимпискиигри1996