Добре дојде!

Здраво, Luigi Salvatore Vadacchino, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде! As you can see, I just start two new articles. Still need some additional translation, but I hope it will be done in near future. Inspector Rex was realy good. What's your relation with the actors?--brest (разговор) 10:52, 8 ноември 2008 (UTC)

The article about Campora is translated on Macedonian. You can see it here. Regards--Никола Стојаноски 15:50, 16 јули 2009 (UTC)

Ok. I will translate some parts, but you shalt also translate my native village Radiovce in Italian. Spero che per una migliore collaborazione wiki. Ciao :)--Р ашо  20:00, 1 август 2009 (UTC)

Gracias mucho. Yo lo haré mi trabajo mañana. Ahora es tarde. Tengo que terminar el artículo sobre la fiesta nacional macedonio "Ilinden". Grazie ancora --Р ашо  22:35, 2 август 2009 (UTC)


Hola. Bien, yo voy pondré las referencias. Saludos. I tried in Spanish if it is bad, let me answer you in English --Никола Стоіаноски 13:27, 22 мај 2010 (UTC)

Translation request, re уреди

OK, I will translate some of it as soon as I have time to do so. Regards, --Никола Стоіаноски 13:10, 28 јули 2010 (CEST)Одговори

Done.--Никола Стоіаноски 00:55, 29 јули 2010 (CEST)Одговори