Добре дојдовте!

Здраво, Dimo Morecambe, и добре дојдовте на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, погледајте ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата разговорна страница, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојдовте! --Kekev (разговор) 01:06, 8 септември 2012 (CEST)

Здраво Димо. Уредник е секој што нешто уредува. Не претставува посебен статус, туку е едноставно пандан на корисник или читател, не е право туку само назив. Понатаму има некои разлики. На пример, уредник со барем десет уредувања станува автопотврден. Доколку имаш проблем со објавеноста на статиите (да речеме, не се прикажуваат направените измени), тоа е бидејќи сè уште не си станал доверлив корисник, што е мерка за контрола на содржините, на пример против пишување глупости или кога уредникот не е доволн озапознаен со начинот на работа, па да ни се даде на знаење за да му укажеме помош. Доколку ти се случува такво нешто, обрати ми се пак, и ќе погледам и ќе ти доделам доверливост ако сè е во ред. Поздрав --Б. Јанкулоски (разговор) 23:43, 27 април 2013 (CEST)

УредништвоУреди

Здраво Димо. Уредник е секој што нешто уредува. Не претставува посебен статус, туку е едноставно пандан на корисник или читател, не е право туку само назив. Понатаму има некои разлики. На пример, уредник со барем десет уредувања станува автопотврден. Доколку имаш проблем со објавеноста на статиите (да речеме, не се прикажуваат направените измени), тоа е бидејќи сè уште не си станал доверлив корисник, што е мерка за контрола на содржините, на пример против пишување глупости или кога уредникот не е доволн озапознаен со начинот на работа, па да ни се даде на знаење за да му укажеме помош. Доколку ти се случува такво нешто, обрати ми се пак, и ќе погледам и ќе ти доделам доверливост ако сè е во ред. Поздрав --Б. Јанкулоски (разговор) 23:43, 27 април 2013 (CEST)