Википедија:Автопотврдени корисници

Корисниците чија сметка е постара од четири дена и имаат повеќе од десет уредувања се сметаат за автопотврдени корисници. Тие ги имаат следниве права:

  • Подигање на податотеки
  • Заменување на постоечки податотеки
  • Изведување на дејства што повикуваат Captcha без да одат преку самиот систем (т.е. без проверка)
  • Преместување страници
  • Преместување на објавени (стабилни) страници
  • Уредување на делумно заштитени страници