Разговор за предлошка:Фигури (стилистика)

Во шаблонов треба да се додадат уште многу други фигури. Еве некои од нив (ама не знам во која група спаѓаат):
Алитерација
Алогизам
Амфиболија
Анадиплоза
Елипса
Еуфемизам
Ономатопеја
Парадокс
Паралелизам
Парономазија
Полипитон
Силепса
-- Поречанец A? 13:13, 23 октомври 2007 (UTC)


Средив за стилските уште за јазичните и готово. Дамјан Македонски 14:56, 23 октомври 2007 (UTC)

Назад на страницата „Фигури (стилистика)“.