Разговор:Географија

Додај тема
Тековни разговори

Дај напишете нешо за географијата како наука не само за картографија...

Континенти и државиУреди

Континентите и државите ги избришав од тука, бидејќи се наоѓаат во соодветни подкатегории од категоријата:Географија. Boyan 21:59, 16 Јануари 2006 (UTC)

нененеУреди

не ги бриси континентите

brest-bot проверка на правописУреди

  • Чиј што наместо чиј што, слеани зборови.
  • Категорија наместо Category, вики клучни зборови на македонски.
  • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 22:57, 9 април 2009 (UTC), управуван од Brest.

КазахстанУреди

А не се вика Казахстан, ако приметивте дека го сменав... Зш народот е казак, јазикот е казак, а се спелува kazakh. па така да мислам дека нема примедба на ова, оти кај нас во речниците казакстан не е ни запишан па неможиме со сигурност да знајме како е --guitardemon666 mislam deka e kazahstan River (разговор) 21:49, 1 септември 2009 (UTC)

brest-bot проверка на правописУреди

  • карта наместо мапа, англицизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 11:07, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

Назад на страницата „Географија“.