Разговор:Албански јазик

Додај тема
Тековни разговори

Може ли да пишете во кои општини на РМ е официален? --85.187.180.254 17:29, 1 Мај 2006 (UTC)

'Некои исламистички националисти дури бараат во Косово да се земе како стандардна форма гегскиот дијалект со што албанскиот јазик би станал еден јазик со два официјални дијалекти.'

Mislam oti treba da ja koregirate recenicata. Albanskoit jazik veke IMA 2 oficijalni dijalekti-geg i tosk. Toj moze da stane samo eden jazik so 2 oficijalni STANDARDI, kako sto e Srpskohrvatskiot, koj zasega ima 3 standardi-srpski, hrvatski i bosanski. Cheers!

brest-bot проверка на правописУреди

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:39, 1 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

Назад на страницата „Албански јазик“.