Пурин

хемиско соединение

Пурин е хетероциклично ароматично органско соединение, составено од пиримидински прстен фузиран со имидазолен прстен.

Пурин
Назнаки
120-73-0 Ок
ChemSpider 1015 Ок
3Д-модел (Jmol) Слика
MeSH Purine
PubChem 1044
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Точка на топење
Дополнителни податоци
 Ок(што е ова?)  (провери)
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи