Прокл (архиепископ)

Проклцариградски архиепископ во периодот од 434 до 446 година.

Прокло Константинополски
Πατριάρχης Πρόκλος
Цариградски патријарх
ЦркваЦариградска црква
Ракоположен426
Службата завршила427
ПретходникМаксимијан
НаследникФлавијан
Лични податоци
ЗанимањеЦариградски патријарси
Прокл Цариградски